RING OSS - 018-444 54 50

Dränering Uppsala

RING OSS - 018-444 54 50

Husgrund

Vi bygger husgrund och utför dränering i Uppsala.

Behöver du lägga husgrund i Uppsala? Förutom att utföra dränering i Uppsala kan vi även göra byggnationer av husgrunder. Valet av husgrund beror mycket på vilken marktyp som tomten har. Är du osäker på vilken husgrund som kan fungera för just er? Vår kunniga personal hjälper er lägga rätt grund för er tomt! Skulle din fastighet nu eller i framtiden behöva dränering? Vi utför dränering i Uppsala med omnejd! 

Ska du bygga hus och behöver hjälp med husgrund och dränering i Uppsala? Kontakta oss så hjälper vi ditt byggprojekt framåt!

Så väljer du rätt husgrund i Uppsala utifrån din mark

En gedigen husgrund är en förutsättning för en hållbar byggnad. Vi har förutom god kännedom om dränering i Uppsala även stor kunskap om husgrund i Uppsala. Innan vi påbörjar husgrunden är det viktigt att veta vilken typ av husgrund som passar för marken där bostaden ska anläggas. För din trygghet lämnar vi även 10 års garanti på arbeten med husgrund och 15 års garanti på dränering i Uppsala.

Några vanliga husgrunder i Uppsala:

  • Markplatta
  • Krypgrund eller hybridgrund
  • Grund på plintar
  • Källargrund

4 vanliga typer av husgrund

1. Markplatta

En markplatta i betong är vanligtvis relativt enkelt att upprätta. Det viktiga när man anlägger en markplatta i betong är att man ser till att isolera ordentligt. Därför kan det vara bra att ta hjälp av en professionell firma som dagligen arbetar med husgrund i Uppsala.

2. Krypgrund

Krypgrund är ett bra alternativ som fungerar både kallare och varmare platser. När man anläggar en krypgrund är det viktigt att man installerar ordentligt fuktskydd. Detta då fukt riskerar att skapa stora problem för grunden. 

3. Grund på plintar

Ett vanligt, prisvärt alternativ bland husgrund i Uppsala är en grund på plintar. Plintar fungerar ofta bra för mark som är stenig, bergig eller sluttande. En grund på plintar skapar en stabil och plan husgrund – utan att behöva utföra sprängningsarbete.

4. Källargrund

Om du ska bygga ett källarutrymme i huset är en källargrund ett fint alternativ av husgrund i Uppsala. Källargrunden är speciellt utformad för att klara av det tryck som uppstår av marken. En källargrund och källarvägg bör utvändigt förses med en dränerande system. Vi utför dränering i Uppsala med garantier på upp till 15 år. 

Behöver du hjälp med att anlägga en husgrund eller behöver dränering i Uppsala? Vår erfarna personal hjälper till och utlovar goda resultat för både husgrund och dränering i Uppsala.